Vertical Menu

Search

Categories

 

Megrendelés, rendelés tájékoztató.

Fizetési lehetőségek, termék átadása-átvétele

A megrendelését a következő módon lehet megfizetni és átvenni:

•             Előre utalással egy megadott bankszámlaszámra: eszerint a legolcsóbb, mert a szállítmányozási, csomagolás, amellett más anyagi terheket mi álljuk.

•             Postai utánvétellel a termék kézhez kapásakor a postásnak, vagy a postának megfizetni az utánvétel összegét, attól függően, hogy a futártól kapja kézhez a küldeményt, illetve a postán. Az utánvétel összeg kiegyenlítésekor kapja meg a megrendelt árucikkeket.

RendelésElőre utalással való fizetés továbbá birtokba vétel: az előre való utalás abból a nézőpontból lehet nyereségesebb, hogy ebben az esetben a postaköltséget cégünk fizeti, eszerint sokkal kisebb áron megveheti a terméket. Rögtön, amikor beérkezett az összeg cégünkhöz, akkor még aznap postázzuk az árucikket, így 2-3 nap alatt lefolytatható a folyamat, valamint mérsékeltebb árú is.

Előreutalásnál kérjük küldjön a KAPCSOLAT menüpont használatával egy levelet és mi nyomban küldjük azokat az adatokat e-mailben az Ön számára, melyre utalni szükséges a fizetséget. Az utalás közleményéhez adja meg pontosan azt a nevet és irányítószámot, amit a rendelésben is írt nekünk, eszerint könnyebben beazonosíthatjuk. Az árucikk nevét kérjük, soha ne írja be az utalás közleményének rovatában, csakis csupán a saját nevét amellett az irányítószámát írja be, azt, amit a rendelés alkalmával írt!

Midőn megkaptuk az utalást (ez általában néhány óra, illetve 1 nap), arról SMS-ben tájékoztatnak minket, és úgy aznap már el is küldjük a küldeményt ajánlott, utánvétel nélküli küldeményként, ami 1, vagy legfeljebb két nap alatt minden bizonnyal megérkezik Önhöz, magától értetődően tapintatos dobozban.

Postán történő vagy futárszolgálati utánvétellel történő kifizetés és birtokba vétel: Az utánvételes fizetési mód a népszerűbb azonkívül leggyakoribb. A futár a megrendelt címre viszi ki a csomagot továbbá az utánvételi összeg megfizetésekor átadja azt az Ön kezébe. Átlagban mondható, hogy 20 000 forint alattig 1-2 dobozos megrendelés esetén elsőbbségivel feladott termékek valamennyi szállítási, továbbá egyéb összege mindössze 1500 forint. Ez ár fölött, amellett a csomag súlyának növekedése folytán, esetleg 1800-2100-2700 Ft is lehet a plusz kiszállítási összeg. A megrendeléskor ezt a hazaszállítási díjat hozzáadja a rendszerünk az áru eladási árán felül, ekképp látja Ön is, hogy részletesen mennyi lesz majd a postázás díja, így a termékkel együttesen pontosan mennyit fog majd fizetni.

A postai utánvétel, vagy postai utánvét kifejezés azt jelenti igazából, hogy az eladó ráír a küldeményre egy utánvételi összeget, amit óhajt, hogy a vevő a birtokba vétel esetén kiegyenlítsen. Az utánvéti ár esetünkben az árucikk fogyasztási árából, a postázás díjából, azonfelül a csomagolás árából adódik. Érthető módon ez az utánvéti ár a vásárolt árucikket plusz kiadásokkal emeli, melyet a megrendelőnek szükséges megfizetnie. A postai utánvéttel zajló kifizetés esetén a postásnak szükséges átadni a küldeményen szereplő utánvételi összeget, és így az árut kézhez kapja. Ha nincsenek otthon a címen, hagy egy értesítőt. A következő variáció a postán maradó utánvételes küldemény, amelynél a postán marad a csomag, nem kerül kiküldésre azonfelül miután Önnek nem kell a saját adatait megírnia a rendeléskor, eszerint nem fogják értesíteni a postahivataltól, hogy jött küldeménye, eszerint Önnek kell bemennie a postára továbbá kifizetni az utánvét árát. A postán maradó áru intézése azért nem ilyen könnyen kivitelezhető, hogyha ekképp akarja választani a rendelését, feltétlenül tanulmányozza a következőket, mert feltéve, hogy már többször vásárolt így, akkor is megváltoztak a postázás szabályai, amiket itt olvashat el bővebben.

Kiszállítás postán maradó csomagként

Azt javasoljuk, okvetlenül olvassa el e postán maradó felvilágosító részt, mert még ha Ön eddig is sűrűn is rendelt postahivatalban maradó árut és minden rendben történt, azonban nemrég nagyban változtak a postán maradó küldemények eljárásrendjére megalkotott kívánalmak!

Ez általánosságban a legkomplikáltabb átvételi mód a példák szerint, nagyszámú okból kifolyólag is.

A kisebb posták, vagy a plázákban, vagy bevásárló központokban lévő posták nem fogadnak postahivatalban maradó küldeményeket, így azt visszajuttatják a feladóhoz. Azt ajánljuk, hogy a szóban forgó város, vagy település központi postájára (főpostájára) címezzék a megrendelt terméket, amennyiben kivitelezhető, és máris kevesebb gond lehet az átvételnél. A postakeresőben olyan kicsi posták, és plázák- üzletközpontjainak postái is fel vannak tüntetve, ahol nem fogadnak postán maradó küldeményeket, emiatt azt ajánljuk ne ezt, hanem inkább a központi (fő)postahivatalokat preferálja!

Nagyszámú ember nincs tisztában azzal, hogy a postahivatalban maradó küldemények esetében semmilyen értesítést nem kapnak a postahivataltól. Hiszen nem is tudnák milyen címre küldjék az értesítőt, mert Ön a saját címét nem adta meg a rendeléskor, hanem mindössze a postahivatal címét vagy számát, amit a postakeresőben választott ki. Ezt súlyosbítja még, hogy többször azt mondják a postára betérő egyénnek, hogy nem lett elküldve, vagy nincs meg. Ilyenkor kérjük, küldjön nekünk a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy üzenetet, ahol mi válaszlevélben elküldjük Önnek a megrendelés alkalmával felvitt küldeményt azonosító számot. Ezzel már biztosan átadják majd Önnek az ajánlva feladott levelét, amibe a terméket csomagoltuk.

A postán maradó küldemények megérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és feltéve, hogy Ön nem oda kérte postán maradóként,abban az esetben átviszik az Ön által megadott számú vagy című postahivatalba az Ön megrendelt csomagját. Amennyiben a főpostára kérte, akkor ott marad az 1-es számú postahivatalban.

MegrendelésAlapvető dolog: A postahivatalban maradó csomagoknál sohasem hagynak Önnek értesítőt, így Önnek szükséges a megrendeléstől számított 24-48 órán belül befáradnia a megadott című vagy számú postára a szóban forgó városban vagy településen. Amennyiben 7 munkanapon belül nem megy be a postára, olyankor a csomagot visszajuttatják a feladóhoz. Hogyha a postahivatalban azt mondják, hogy nem jött meg a küldemény, vagy eltűnt, olyankor meg kell adni a küldeményt azonosító RAG számot, és azután minden bizonnyal rendeződik a baj! Eme számot a Kapcsolat menüponton keresztül egy levélben kérje kereskedésünktől, és mi továbbítjuk Önnek a lehető leghamarabb.

Legjelentősebb zavar a postán maradó küldeményeknél hogy a kipostázott csomagot (levél formájában) nem minden esetben találják meg rögtön a postahivatalban, csupán egy bizonyos küldeményazonosító (RAG) számmal, amelynél az összes feladott csomag holléte nyomon követhető. Az alapvető fontosságú küldeményeket azonosító RAG szám információja alapján már teljes biztonsággal meg fogják találni a megadott postán az utánvételes ajánlott csomagját, és kiadják Önnek a szerintük „még meg sem jött” csomagot.Sok esetben a postahivatalban a minimális ösztönzés és a kis fizetések következményeképpen, hogyha nincs kimondottan elöl a kért küldemény, abban az esetben inkább azt állítják Önnek, hogy nem érkezett meg, illetve eltűnt. Ezért meghatározó a küldeményazonosító RAG szám, ami egyben egy küldemény nyomon követési szám. Eme számot a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy levélben kérje el tőlünk.

A rendelést követő napon az áruja mindenkor kiküldésre kerül a délután 16 óráig kivitelezett rendelések esetén. A 16 óra után lefolytatott rendeléseket, ha még van kapacitásunk, abban az esetben képesek vagyunk teljesíteni, ámde hogyha nem sikerül, akkor másnap postázzuk őket. A postázott összes küldemény saját küldeményeket nyomon követő RAG számot kap, emiatt megtalálható a posta számítógépének adatbázisa segítségével.

A postán maradó megrendelés utáni napon, megírjuk Önnek ezt a küldeményeket nyomon követő számot, ámde ennek hiányában is befáradhat a postára és megkaphatja a küldeményét, feltéve, hogy rendes hivatalnokok dolgoznak éppen, abban az esetben kikeresik Önnek gyorsan és átveheti.

Amennyiben valamilyen okból mégsem küldenénk ezt a bizonyos RAG számot e-mailben, abban az esetben vegye fel velünk a kapcsolatot, hogyha bement a postahivatalba és ott azt mondták Önnek, hogy nem jött meg a küldeménye, vagy nem találják. A Kapcsolat menüpontra kattintva küldjön cégünkhöz egy levelet!

Az okból olyan alapvető fontosságú, hogy valós levelezési címet valamint telefonszámot közöljön velünk, hogy a kapcsolatfelvétel lehetséges legyen. Netalántán ilyen postázási gondnál el tudjuk Önt érni, hogyha nem tud reagálni a levelünkre.

Szállítás hagyományos postai utánvéttel, címre történő kézbesítéssel

A hagyományosnak valamint legtöbbször igényeltnek mondott postahivatali utánvételes csomag lakóhelyre történő kiszállítása folyamán a szállító kisebb értéknél (100 000 Ft-ig) kikézbesíti a küldeményt a lakóhelyre, és akkor átvételkor leróhatja a postai szállítás díját a rendelő oly módon, hogy ott rögtön a futárnak átadja az utánvét teljes összegét. Az utánvét összege a megrendelt árucikk(ek) árából, a posta- utánvételes, továbbá csomagolási díjakból jön össze. A rendelésekor különben minden esetben odaírjuk a kiküldési költséget is részletezve, eszerint láthatja, hogy a megrendelt árucikken felül mennyibe kerül a hazaszállítás.

Megadott címre való szállításkor utánvétel során, amennyiben nem talál senkit a megadott címen a postás/szállító, illetve drágább értékű az utánvétel összege, abban az esetben általában a helyszínen hagy egy értesítőt az Ön postaládájában.

Sajnálatosan azt kell a tények szerint közölnünk, hogy a házhozszállítási gyakorlat nem mindvégig a legtökéletesebb, előfordul, hogy értesítést sem hagynak ott a postások vagy a futárok nem tudni milyen ok miatt, és ilyenkor azt a küldeményt, amit mi adtuk fel visszaküldik nekünk, mert Ön nem is tudhat a csomag kiérkezéséről, minekutána nem kapott róla értesítést, hogy ott járt vele a postás/futár. A megoldás az, hogy a rendelést követően 48 órával legfeljebb, hogyha nem érkezik meg az adott lakóhelyre a csomagot, akkor fel kell adnia számunkra egy levelet a KAPCSOLAT menüpontra kattintva. Ezután a küldeményazonosító /RAG/ számot átküldjük az Ön számára ekkor ezzel bizonyosan megtalálják a postahivatalban.

Probléma, vagy két napnál régebbi igénylés esetében, ha nem jutott el Önhöz a csomagunk, akkor kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot úgy, hogy küld egy levelet a panaszáról a KAPCSOLAT menüpontban!

Hazaszállítás előre történő utalásnál

Amennyiben Ön előre utalta cégünknek a termék(ek) árát, olyankor az átutalás jelentkezése után, amiről SMS-ben informálnak minket, még azonnal aznap kézbesítjük a csomagot. A küldeményt egyszerű buborékfóliás átlátszatlan valamint nem kitapogatható zacskóba zárjuk, és nem tüntetjük fel, mit tartalmaz. A tapintatos csomagunk ajánlva kerül feladásra utánvétel nélkül.

Feltéve, hogy esetleg nem tartózkodott otthon és a postás vagy a szállító nem tudta odaadni, olyankor hagy egy üzenetet a postaládában. Ezzel kívánatos bemennie a postára továbbá átvennie az ingyen átadott diszkrét kinézető ajánlott küldeményét.

Ha nem hagytak ott értesítést továbbá már több napja megrendelte az árut, olyankor valószínűleg a postás vagy a futár nem hagyott a helyszínen értesítést Önnek, ellenben a postahivatalban ott lesz a küldemény. Feltéve, hogy akkor se fedezik fel, küldjön nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül egy értesítést és mi segítünk Önnek megoldani a problémát! Az átutaláshoz fontos díjtérítési útmutatásunkat ezen oldal legfelső részén olvashatja a Fizetési módnál.

Kézbesítés gyorsasága, ideje, külön sürgősségi szolgáltatás

A kézbesítés időtartalmának csökkentése, és a kedves megrendelő mennél jobb ellátása cégünk nélkülözhetetlen irányvonala! természetesen a kedvező kiküldési árakat előtérbe helyezve a magyar posta árai azonfelül időtartama az irányadó, esetleg a szállítmányozási szakszolgálat (futárszolgálat).

A du. 4 óráig bejelentett rendeléseknél még aznap végbemegy a dropship, vagyis a küldemények közvetlenül a vásárlónak való kiküldése. Így az aznapi postára adásnál a posta 24-48 óra leforgása alatt szavatolja a küldemények célba érkezését egész Magyarország területén belül. Ez az időintervallum ténylegesen is működik. A fuvarcégek 1 napos elintézést garantálnak.

Minden küldeményt általában normál elsőbbségi plusz ellátással vesszük igénybe, amelynek többlet ára nem éri el a 90 Ft-ot sem.

A vevő igényelhet postai kivételes sürgősségi ellátást is (EMS), ami szavatolja, hogy az aznap bejelentett igényléseket másnap a futár cég 5600 forint költség fejében a nagyobb városok településeire reggel 9 órára a kisebb mérető települések esetében maximum déli 12-ig kézhez juttatja.

A postahivatal normál sürgősségi lehetősége nem garantálja bizonyosan a rákövetkező napi kézbesítést, így amennyiben valakinek feltétlenül szüksége van másnap a csomagra, akkor igényelhet külön sürgősségi lehetőséget úgynevezett EMS ellátást, ami esetén a postahivatal biztosítja a következő nap déli 12 óra előtti kézbe adást.

Postaköltség, utánvételes ár, csomagolási kiadások az igénylésnél

A postahivatali utánvétes kifizetés egy drágább variáció, merthogy az áru árán túl a postahivatal utánvételi szolgáltatás költségét is az igénylőnek szükségeltetik lerónia, nem úgy, mint az előre való utalásnál, mert annál vállalatunk felvállalja teljes egészében a kézbesítési és az egyéb hozzá járuló díjakat.

A házhozszállítási, becsomagolási, azaz utánvételi díj összege átlagban kisebb értékű küldemények esetén legfeljebb 1500 Ft.

Az értékesebb, így némileg nehezebb csomagok esetében 1800-2200-2700 forint is lehet, viszont a rendelésekor a kiszállítási költséget közöljük pluszban az árucikk költségén felül, így pontosan megtudhatja, hogy mennyi lesz az egész rendelése összesen.

Az aktuális szállítási, utánvételes, csomagolási összes árat, ami még rájön a termék árára, azt a rendeléskor a számítógépes rendszer részletezi az Ön számára.

A létező legkedvezőbb árú és legrugalmasabb szállítási módot ajánljuk az Ön számára a legkomolyabb diszkréció betartásával.

Bajok továbbá tennivalók az átvétellel, hazaszállítással kapcsolatban

Természetesen a házhozszállítást azonkívül a feladást is csak emberek teljesítik, ekképp olykor-olykor hibázhatnak. Ezzel nem lehet gond, végtére is az összes incidensre készen áll a probléma elhárítás az esetleges kínos problémák kiküszöbölésére.

Nem pont azt a típusú illetve darabszámú terméket kapta, mint amit választott a megrendeléskor

Minthogy világhálón működő kereskedésünknek minden nap több, mint száz megrendelése van, eszerint megtörténhet, hogy valamely figyelmetlenség eredményeképpen akaratlanul nem annyi illetve nem azt a terméket tesszük bele a küldeménybe. Ezeknek persze rendkívül csekély a valószínűségük, ámde, ha ez megtörtént Önnel, akkor sincsen baj, minthogy nincs egyéb tennivalója, mintsem az oldal alján levő levélküldő panelen írni nekünk egy reklamáló üzenetet, amelyet haladéktalanul felderítünk még aznap, és amennyiben eszerint volt, akkor helyreigazítjuk a tévedésünket magától értetődően díjtalan.

A terméket összetörve illetve elszakadva kapta meg a borítékból elővéve

Sajnos a szállítás során a nem jól kezelt azonfelül kiszállított küldemények bizony kárt szenvedhetnek. Az ilyen sérült csomagokra a Magyar Posta nyújt garanciát, gyógyszerkereskedésünk nem tud kárpótlást leróni a különböző szállító cégek által keletkezett károkért.

Az ilyen panasz átlagban csupán igen ritkán jelentkezett, viszont a vásárlók jelezték, hogy a levél (bliszter) el van szakadva, de ettől még semmilyen baja sem volt a gyógyszernek, így nem kívántak a feltételezhető kisebb sérüléseken problémázni.

Nem kapta meg a csomagot időben

Vállalatunk alaposan ügyel a villámsebes, még azon a napon történő dropshipre (kiszállításra), ezért naponta postázzuk a délután 4-ig feladott igényléseket. Ezeknek 1 vagy legfeljebb 2 nap leforgása alatt oda kellene érnie az egész hazánkon belül bármerre. Hogyha 2 nap alatt nem kapta kézhez a csomagját, olyankor okvetlenül tudassa ezt velünk oly módon, hogy a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy levelet ír a panaszáról, amelyben adja meg, hogy mely adatokkal és milyen fajta árucikket rendelt, amely eddig nem érkezett meg.

Annak, hogy miért nem kapta kézhez a csomagját, véleményünk szerint az alábbi okai lehetnek:

•             Nem kapott értesítést, ez okból nem sétált be felvenni a postára, amellett nekünk visszajuttatták a küldeményt. Ez rendszerint a postán maradó küldemények esetén szokott előfordulni, vagy olyankor, amennyiben az adott helyen az utánvételes küldeményeket intéző kézbesítő postás/futár továbbá a szokásos postás nem ugyanaz a személy. Ekképp feleslegesen reklamál a már netalántán régen ismert postásánál, ugyanis nem is ő kapja meg az utánvétes csomagok házhozszállítási munkáját. Még megszokott lakáscímre való kézbesítésnél is előfordul többször, hogy nem hagynak a helyszínen értesítést, eszerint Ön nem szerez tudomást a csomagról és így egynéhány nap elteltével visszajuttatják a feladóhoz.

Azt tanácsoljuk, hogy okvetlenül írjon számunkra, hogyha a megrendeléstől számítva maximum két munkanapon belül nem kapta kézbe az ajánlott utánvételes csomagunkat, és mi küldünk egy küldeményeket azonosító számot (ún. RAG számot), amivel már be tud fáradni a postára és odaadják Önnek értesítés nélkül is a csomagot. Eszerint 48 óránál tovább semmiképpen se várjon, hanem írjon nekünk a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy pár soros üzenetet!

•             A küldemény a postán elkallódott. Ekkor Önnek úgyszintén jeleznie szükséges felénk, hogy a csomag nem érkezett meg. Mi utánajárunk, és feltéve, hogy elkallódott a csomag, úgy annak az árát a postahivatal cégünknek megadja, viszont már azon a napon, amikor ez tudomásunkra jutott amellett bebizonyosodott, hogy elkallódott, abban az esetben mi mindjárt postázzuk Önnek újra a megrendelt árucikket és a következő napra feltehetően oda is ér.

Ilyesmire egyébként egyszer volt mostanig példa. Az a legfontosabb, hogyha nem kapta kézbe a csomagot, akkor mindenképpen írjon nekünk, mert az biztos, hogy kiküldjük még azon a napon a délután 4 óráig lefolytatott rendeléseket!

•             Nem történt meg a küldemény elküldése.

Világhálón működő kereskedésünknek mindenkor rendelkezésre áll raktáron akármely mennyiségű árukészlete, ekképp közel bizonyos, hogy nem történhet meg, hogy elfogynak a termékek, továbbá nem áll módunkban postára adni a kért árukat. Esetleg bekövetkezhet az, hogy az igénylés kitöltése után valamelyik levelezési rendszer nem továbbítja az igénylést számunkra. Erre még nem tudunk egyetlen példát sem.

Küldeményeket nyomon követő vagy küldeményazonosító szám, úgynevezett RAG szám eljuttatása Önnek e-mailben, ha eltűnt a csomag

Ha azt a felvilágosítást kapja a postástól, illetve a postahivataltól, hogy semmilyen csomagja nem érkezett Önnek, olyankor jóformán biztos lehet abban, hogy a postán elkeveredett a küldemény. Ilyenkor egy ún. küldeményazonosító RAG számot kérnek a megrendelőtől, mert az összes küldeménynek létezik egy egyedi azonosító száma, és annak segítségével már elő tudják keríteni az Ön csomagját a postán a számítógépükbe beütve. A küldeményeket nyomon követő RAG szám megmutatását, vagy közlését minden esetben a postahivatalban kell lefolytatni, és nem a postásnak megmondani, hogy járjon utána.

Ez a csomagokat azonosító  szám mindig 2 betűvel indul továbbá 14 szám követi. A 2 betű, amikkel kezdődik, az R és az L valamint utána 14 darab szám.

A csomagját 16 óráig kivitelezett rendelésnél még aznap kiküldjük, és így 1-2 nap múlva már kézhez is kapja. Ha maximum két nap elteltével nem érkezett meg, abban az esetben mindenképpen írjon nekünk a Kapcsolat menüpont használatával egy pár soros levelet a bajával –  adatainak feltüntetésével,  és akkor mi azon nyomban visszaírunk azonfelül megadjuk az Ön számára eme csomagokat nyomon követő RAG számot. E RAG számmal ha besétál a postahivatalba, ahol már a számítógépbe beírva jól tudják majd, milyen küldeményről érdeklődik, és kikeresik az Ön számára.

Tapintatosság, küldemény külseje- külleme

Gyógyszerkereskedésünk nélkülözhetetlen szabálya a tapintatosság! Az igénylése semmiféle esetben se fog kiderülni senki felé, azt harmadik félnek nem adjuk kézbe. Majdnem minden embernek jókora bonyodalmat okoz, hogy milyen címre is küldessék a csomagot, nehogy akárki is megtudja. Még a szüleivel illetve más közös háztartásban él valakivel és emiatt nem kíván kínos kérdéseket, ekképp merül fel a dilemma, hogy hová kérjem a csomagot?

A megoldás roppant könnyen kivitelezhető valamint persze a legtapintatosabb. A postahivatalba postán maradó levélként.

Amiatt is roppant megfelelő ez a megoldás, mert Önnek még a saját címét sem kell számunkra megadnia, hanem egyedül a postahivatalnak a címét vagy a számát (bármely nagyobb település főpostája az 1. számú posta), amit a postakeresőnkből fog tudni kijelölni.

Azért ez nem ilyen egyszerű, jó néhány tájékoztató és dolog létezik a postahivatalban maradó csomagoknál. Feltéve, hogy postán maradó csomagot akar megrendelni, nevezetesen, hogy a postahivatalban benn maradhasson a küldeménye és ne szállítsák ki, abban az esetben a következőket feltétlenül olvassa át precízen: szállítás postán maradó küldeményként!

A csomagolás illetőleg a levél külseje

A kiküldött küldemények külleme azonkívül formája eléggé egyszerű, semmi nem utal a tartalomra. A feladója magánszemély lesz a kényelmetlen kíváncsiskodás kiküszöbölése érdekében. A küldeményt szokásosan levélként adjuk fel, mert így jutányosabb a csomagnál. A küldemény (levél) egy buborékfóliás boríték, amelyet még kitapintani sem lehet, valamint ekképp nem szokott megsérülni sem a boríték tartalma, nálunk például a gyógyszerkészítmények.

A mérsékeltebb árú illetve súlyú- illetve mérető igényléseket tehát egy béléssel rendelkező levélben adjuk fel, amelynek külleme a következő képen nézhető meg:

A jelentősebb árú, vagy nehezebb, nagyobb térfogatú megrendeléseket kartondobozban küldjük.

Amikor felhívjuk Önt a rendeléskor adott számon

A megrendelésben megírt telefonszámon kizárólag teljesítési, szállítási bajok esetén hívjuk fel a végső esetben, feltéve, hogy leveleinkre nem reagál semmit. A rendelés visszaigazolása céljából semmi esetre sem értesítjük telefonon, hanem kizárólag egy értesítő elektronikus levelet küldünk az Ön számára.

Még akkor hívnánk fel Önt, hogyha sürgős házhozszállítást választ másnapra. Amennyiben talán a megadott megrendelési adatokból hiányzik valami, aszerint nem teljesíthető a rendelés. A hívásnál mindenkor az igénylést feladó embert hívjuk a telefonhoz, azaz megbizonyosodunk arról, hogy ki az, akivel beszélgetünk, továbbá amennyiben felesége vagy barátja veszi fel a telefonját, akkor se aggódjon pusztán egy eltévedt hívás voltunk egy rejtett számon, amit nem is lehet visszahívni, vagy visszakeresni. Így Önnek nem lesz kínos szituációja! Ekképp a titoktartás teljes.

Garancia

Gyógyszerkereskedő vállalatunk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség minden jogosítványával rendelkezik, és valamennyi portékájára pénz visszafizetési vagy csere kezességet nyújt kedves vevőinek!

Világhálón működő gyógyszerkereskedésünkben nem eshet meg semmikor sem, hogy az engedély nélküli gyógyszerárusokhoz hasonló módon hamisított készítményeket adjunk el Önnek. Cégünk jó hírneve, legitim működtetési engedélye, internetes patikai azonfelül gyógyszer forgalmazási engedélye végett sem engedhetné meg magának, hogy hamis árut értékesítsen, mert olyankor bevonnák a kereskedés valamennyi jogosítványát. Beszüntetnék státuszát, pedig mi Magyarországon kívül még 31 gyógyszergyárral, 895 normál gyógyszertárral állunk szerződésben. Ezen felül még 18 államban vannak jól prosperáló online gyógyszerkereskedéseink.

A következőkben leírjuk Önnek azt a három legnagyobb szövetséget valamint testületet, melyek a gyógyszerkereskedések, amellett internetes gyógyszertárak üzemelését, ellátását, amellett a rendelt, illetőleg kiszolgáltatott gyógyszereket megvizsgálják továbbá ellenőrzik, gyenge színvonal esetében felfüggesztik a gyógyszertár üzemelését, és bevonják a működéshez fontos tanúsítványait.

•             FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

•             CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

•             VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpont alatt megnézhetőek valamennyi céges adatunkkal együtt.

Eme törvényes iratok megnézésével már világosan láthatja, hogy cégünk egy törvényesen funkcionáló netes gyógyszertár, és nem a tucatnyi jogosulatlan nem valódi gyógyszerkereskedő weboldalak egyike, amelyekre a HENT, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület is felhívja a figyelmet.

Cégünk ezen kívül csere garanciát, végső esetben pénz visszatérítési garanciát is biztosít az összes árucikkére, a következő garanciális kritériumok mellett, ha:

•             Ön nagykorú.

•             Ön nem szedett kábítószert, tudatmódosító anyagot szedés alatt vagy azt megelőzően.

•             Ön betartotta a gyógyszerre vonatkozó használati utasítást teljességgel.

•             Ön nem fogyasztott koffeint, taurint, és alkoholt tartalmazó ételt, innivalót, vagy egyéb különböző fogyasztási cikket a tabletta alkalmazása közben és/vagy előtte.

•             Ön nem szenved vese, szív, máj, tüdőbetegségben azonkívül nem szed erre/ezekre medicinákat.

•             Ön nem használ nitrát tartalmú, vagy egyéb különböző értágító, erős vérnyomást csökkentő, illetve vízhajtó készítményeket.

•             Ön nem érintett pánikbetegségben, nincs semmilyen pszichológiai gondja, azonkívül nem használ antidepresszáns készítményeket.

•             Önnek saját hibáján kívül nem segített ez a készítmény.

•             Ön beleegyezik abba, hogy IP címét továbbá személyes adatait az adatbázisunkban eltároljuk.

Ha megfelelt ezen pontok elvárásainak, valamint a tabletta saját hibáján kívüli okokból nem hatott Önnek, visszatérítjük a gyógyszerkészítmény összegét, vagy esetleg elcseréljük egy más alapanyagú gyógyszerkészítményre elsőként.

Pénz visszatérítési  vagy esetleg csere jótállás érvényesítésének eljárása

Ha megtörtént, hogy Ön az összes kritériumot betartotta és még úgy sem volt hatásos a medicinánk, abban az esetben választhat, hogy az árát kívánja visszakapni, vagy esetleg cseréljük ki a tablettáit egy más különböző alapanyagú készítményre. Alapesetben kínálunk az Ön számára egy más hatóanyagú  csereszert, amelyet egészen ingyen küldünk ki az Ön számára. Zömmel a más alapanyag már  teljesen biztosan be szokott válni, mert bekövetkezhet olyan dolog rendkívül ritkán, hogy egy hatóanyag valamiért nem hat valakinek. Azonban amennyiben próbára tesz egy más különböző hatóanyagú medicinát, akkor meglepődik a hatástól, azonfelül másképpen áll cégünkhöz.

Hogyha vissza akarja kapni a pénzét

Akkor nincs más dolga, mint, hogy írjon nekünk a Kapcsolat menüpontra kattintva egy panaszos e-mailt, és akkor kapni fog egy Claims Identification Number-t, értsd egy reklamációs azonosítási számot. Ezzel a panaszbejelentő számmal kérjük, postázzon a cégünknek egy kérvényező levelet hagyományos postai úton arra a névre továbbá címre, amelyről a csomagja érkezett. Ebben a levélben tanácsoljuk, írja oda az Ön becses nevét, személyi adatait, és a meglévő problémáját az orvossággal kapcsolatban. Kérjük, legyen szíves, tájékoztasson bennünket e levélben, hogy milyen kihatást és mellékhatást észlelt a medicina használatakor, illetve valamennyi, a hatással kapcsolatos tettét. Pl. fogyasztott-e koffeint tartalmazó italokat, vagy szeszt a használata előtt illetőleg közben, illetve használt-e együtt vele másmilyen gyógyszereket, és hogy mennyi idős. Ha feladta ezt offline írásos levelet a szállításkor kapott névre és postafiók címre, abban az esetben arra szeretnénk kérni, juttasson el nekünk újból a KAPCSOLAT menüpontban egy rövid levelet, melyre 24 órán belül válaszolni fogunk.

Amennyiben megérkezett gyógyszerkereskedésünkhöz a hagyományos levele és átnéztük /4-10 nap/, azután ellenőrizzük az esetet, amellett feltéve, hogy Ön a tájékoztató alapján járt el azonfelül valamennyi lényeges szabályunkat komolyan vette, abban az esetben jogosult a jótállásra, így visszautaljuk Önnek az összeget! Kérjük, ebben az esetben ne feledkezzen el a kézírással készült levelében megadni az utaláshoz kellő alapvető adatait. Csupán kézírásos üzenetet fogadunk el, minthogy ezt fénymásolnunk kell továbbá beküldeni a központba az adminisztrációhoz. Ha akármelyik adatot nem adja át, ami szükséges a pénz visszafizetési jótállás érvényesítéséhez, akkor az utalást nem tudjuk véghezvinni. Elsőnek, kérjük, postázza vissza a rendelt gyógyszerkészítményt, amely nem hatott, és mi kontrolláljuk, hogy gyógyszerkereskedésünktől származik-e. A megrendeléskor mindenkor egy rejtett jelet rakunk a készítmény levelére, dobozára, ezért megismerjük, ha nem vállalatunktól származik a visszaadott szer. A pénz visszafizetési jótállást mindössze abban az esetben fogjuk teljesíteni, ha az orvosság leveléből (bliszter) csupáncsak szigorúan legfeljebb 1 szem nincs benne, vagy Jelly esetében egy tasak. Ha több tabletta/tasak hiányzik, innentől kezdve már nem tudjuk egyik fajta jótállást se megadni az Ön számára még aktív panaszbejelentés esetében sem!

Amennyiben Ön a jótállását érvényesíteni szeretné, akkor kérjük, legyen szíves, a KAPCSOLAT menüpont segítségével írjon hozzánk egy üzenetet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, tehát egy egyedi panaszbejelentő azonosító számot, valamint írja meg a bankszámlaszámát azonkívül az átutaláshoz kellő összes adatát. Ha ezeket az adatait 16 óráig megírja nekünk, akkor még azon a napon megtérítjük az árat, mely 24 órán belül megérkezik a számlájára. Erről a dologról egy képernyőképet tárolunk, amennyiben esetleg azt találná ki, hogy mégsem átutaltuk a pénzt az Ön számára. A megrendelés leadásával ezeket kritériumokat Ön elfogadja.

Amennyiben ki szeretné cserélni a terméket

Hogyha Önnek valami oknál fogva nem volt jó a kiküldött termék, vagy nem reagált megfelelően éppen arra az alapanyagra, ámde a pénzzel nem jut előbbre, hanem inkább megpróbálkozna egy kipróbálna egy másmilyen alapanyagú gyógyszert, akkor szépen kérjük, küldjön számunkra egy reklamációs pár soros üzenetet a Kapcsolat menüpontban. Ilyenkor küldünk egy Claims Identification Number-t, magyarul egy egyedi reklamációs azonosítási számot.

Ezután írjon számunkra egy kézírásos papír alapú kérelmet arra a névre és postafiókcímre, amely a megrendelt küldemény megkapásakor feladóként szerepelt! Ebben a kérvényben kérjük, írja bele az Ön becses nevét, személyi adatait, hogy mely lakcímre vagy postacímre postázzuk pontosan a csere tablettákat továbbá azt is, hogy mire akarja, hogy kicseréljük a gyógyszert! Általában ez úgy történik, hogy felkínálunk Önnek a tudásunk alapján egy másik különböző alapanyagú terméket, mely gyógyszerkereskedésünk szakértői szerint már sikeres lesz. Hogyha a 2 gyógyszerkészítmény költsége nem teljesen ugyanaz, az utalással, egyeztetést követően megoldható.

Ezután Önnek nyugtázzuk a kérelmét, ami után nincs más teendője, mint hogy feladja postahivatalban ajánlva, a kézírásos papír alapú levelet (benne a személyes adataival, telefonszámával, a cserélendő áru nevével, a Claims Identification Number számával, azaz hogy az egyedi reklamációs azonosító számával egyetemben); azonfelül az igényelt küldeményén szereplő Feladó nevére és postafiók címre (ez ugyanis a gyógyszerkereskedésünk) a megmaradt valamint megkezdett árut visszajuttatni szíveskedjék.

Amennyiben beérkezett gyógyszerkereskedésünkhöz a nem megfelelő termék, az Ön személyes adatai és a Claims Identification Number  akkor azt feldolgozzuk majd egy-két nap múltán a levelében lévő adatok segítségével kiszállítjuk Önnek a csere szert. A kézzel írt papír alapú kérelemre a célból van szükség, mert vállalatunknak le kívánatos másolnia a hozzánk megírt kérelmét és el szükségeltetik küldeni a központnak az irat feldolgozása érdekében.

Szállítási információk oldalunkon a megrendelt potencianövelők fizetési, kiszállítási lehetőségeiről talál információkat. Ezen felül a garanciális feltételeket olvashatja el.